tisdag 29 maj 2007

LFC - Bälinge 3-2

LFC som har visat upp ett bra spel även när poängen uteblivit startade ganska bra och efter ungefär en kvart kunde de ta ledningen sedan M.Mmadu nickat in en hörna. Efter ledningsmålet försvann varje tillstymmelse till fint spel som LFC visat innan. Bälinge kom in i matchen och tog faktiskt över taktpinnen och kunde göra 1-1 på nick efter frispark. Senare tog Bälinge ledningen genom ett friläge efter en riktigt fin passning som skar igenom LFC-försvaret. Siffrorna 1-2 lyste på resultattavlan när spelarna gick in för halvtidsvila.
I andra halvlek lyfte LFC upp tempot en bit och på något konstigt sätt kändes det som att detta nog skulle greja sig utan större bekymmer. Det tog ändå ett tag innan Sara Larsson kunde slänga sig fram och dra in 2-2 efter en hörnvariant där Öqvist lyfte in bollen framför mål.
Efter ungefär 70 minuter visade Öqvist prov på fin känsla när hon lyfte in 3-2 från långt håll. Nu kändes LFC-vinsten klar och Bälinge visade inte mycket som tydde på nåt annat, men så på övertid tvingades Jenny Olsson i LFC-målet till en superräddning på mållinjen... Där hade LFC verkligen millmetrarna på sin sida... Äntligen, var det nog ganska många som tänkte och kände...
Petra Larsson som startade som defensiv mittfältare byttes ut redan i halvtid denna gång och nu känner jag rädsla för att hon hamnar utanför startelvan nästa match. Detta vore enligt mig väldigt synd eftersom även i matcher där hon kan tyckas vara blek spelar hon ändå så klokt att C.Seger kan fara omkring lite hur som helst och irritera motståndarna.
Går därför emot linjen som vill se Östberg som mittfältare. Östberg är bra, absolut, men hennes styrka är inte snabbheten som behövs i det mest intensiva mittfältsspelet. Nä, fortsätt med Östberg som ytterback så hon får leverera fler fina bollar till de på offensivare positioner och fortsätt ge P.Larsson förtroende så har LFC inom ett kort tag en av Sveriges dominerande tjejer i laget...